Raporlar
Doğa Koruma: Yeşil Yaşam Tarzının Önemi ve Hayvanların Korunması
Doğaya ve doğal yaşama olan etkimizi azaltmanın önemini ele alacağım. Doğayı koruma konusu son zamanlarda dünya genelinde gündemde olduğu gibi, Türkiye’de de giderek önem kazanmaktadır. Özellikle doğal yaşam alanlarındaki canlıların korunması, biyo-çeşitliliğin korunması, yaşam kalitemizin artırılması açısından önemlidir. İşte bu nedenle doğaya olan etkimizi azaltmak adına yapabileceklerimiz hakkında bilinçli olmamız gerekir. Doğal yaşam alanlarının korunması, […]
Hızlı Bilgiler
Tahıllar, dünya hasat alanının yarısından fazlasını oluşturur. Buğday, pirinç, mısır ve darı gibi tahıl üreten otların genel adıdır. 2,3 milyar ton tahılın üretildiği dünyada, yaklaşık bir milyar ton gıda kullanımı için, 750 milyon ton hayvan yemi için ve kalan 500 milyon ton ise endüstriyel kullanım için işlenir veya atılır.
Kıyamet Tohum Deposu Svalbard Küresel Tohum Deposu, “Kıyamet” tohum deposu olarak da adlandırılan yer, dünya genelindeki tohum bankalarının yedek koleksiyonlarını depolar. Svalbard’daki tohumlar, orijinal tohum koleksiyonları kaybedildiğinde erişilebilir hale gelir. Svalbard, 4,5 milyon farklı tohum örneğini barındırma kapasitesine sahiptir. Her örnek yaklaşık 500 tohum içerebilir; 2,25 milyar tohum saklanabilir.
Güçlü Tozlayıcılar Arılar, kuşlar ve diğer canlılar dünya genelindeki ana mahsullerin %75’ini tozlaştırırlar. Biodiversitenin bol olduğu bölgelerde, böcekler ve diğer canlılar bitkileri doğal olarak tozlaştırırlar. Ancak biyolojik çeşitlilik azaldığında, bu imkansız hale gelir. Büyük tarlaları tek bir mahsul için tozlaştıracak yeterli böcek yoktur, bu yüzden çiftçiler işi yapmak için arıları kamyonla getirmek zorundadırlar.
Türlerin Sayısı Bilim adamları yaklaşık 1,75 milyon farklı tür tanımlamışlardır. Bu, 950.000 böcek türü, 270.000 bitki türü, 19.000 balık türü, 9.000 kuş türü ve 4.000 memeli türünü içerir. Bu, Dünya’daki toplam tür sayısının sadece küçük bir bölümüdür. Keşfedilip adlandırılacak milyonlarca tür daha vardır.